Alvin, Jedinja & Bryan naar Amerika!

Dag 13 vervolg, Las Vegas - Bishop

Zoals beschreven zijn we vandaag op pad gegaan richting Yosemite. Ik heb vanmorgen nog even lekker met Bryan gezwommen, terwijl Alvin nog wat uurtjes slaap pakte. Rond 13 uur zijn we vertrokken. Eerst nog even getankt, slik, en daarna hebben we Las Vegas achter ons gelaten. Niet lang daarna werd er via de radio een waarschuwing voor slecht weer af gegeven.Ze noemden het eenflash flood warning. We reden als het ware om Death Valley heen, omdat we er vanwege de hitte niet doorheen mochten met de camper. We zagen boven death valley wel een hele donkere lucht en weerlichten. Ging vast daarover.Naief als we waren zijn we gewoon doorgereden. Ik heb ook een stuk gereden, maar ik ben er wel achter, het is niks voor mij. Het waaide behoorlijk. Ik geloof dat we binnen een uur alweer van plaats gewisseld hebben. We zagen langs de wegen regelmatig kleine windhozen, zand draaide in cirkels door de lucht. Best een spannende tocht, de aanwezgheid van een geasfalteerde weg bewijst de aanwezigheid van de mens, maar voor de rest zie je alleen maar natuur. Hoewel het woestijnlandschap is en saai klinkt, vind ik het een indrukwekkend. Prachtige bergen, grote vlaktes, het verveelt niet gauw. Halverwege zijn we even gestopt, even benen strekken en getankt. Weer een wijze les geleerd, niet tanken bij de eerste pomp die je tegenkomt, die was namelijk meteen de duurste. Toen we de weg vervolgden, kwamen we een de bui/storm weer tegen, we leken precies op de rand te rijden. We zagen regenbuien en weerlichten, maar ook de regenboog en op een zeker moment zag ik er zelfs 2. De lucht zag er erg vreemd uit en we vonden het allebei maar niks. We zouden eerst naar Lee Vining rijden, maar hebben besloten om naar Bishop te rijden, omdat deze weg iets begaanbaarder leek. Ik heb een campground opgezocht, Highland RV Parken daar zijn we naar toe gereden. Blij dat we er waren! Ziet er hier prima uit. We kwamen net na half 8 aan, de receptie was al gesloten. Er hingen enveloppen bij de deur. Hier kon je er 1 uit pakken. We konden een plek uitkiezen, onze gegevens invullen en het geld er in doen en in de brievenbus van de receptie doen. Handige manier! We hebben een prima plek vlakbij de ingang. Het was nog lekker weer, Alvin heeft eten gemaakt en we hebben lekker buiten gegeten. We zien het nog steeds weerlichten bij de bergen waar we vandaan kwamen, maar boven ons is de lucht kraakhelder, echt een prachtige, heldere sterrenhemel! De sterren lijken nog wel helderder dan anders, maar dat zal wel verbeelding zijn.

We hebben lekker gerelaxt en dan is het nu weer mooi geweest voor vandaag. Het lichtje gaat nu behoorlijk uit, dus ik zal morgenvroeg kijken om nog wat foto's te uploaden. De vorige trip hadden we netjes elke dag het verslag en bijbehorende foto's online, maar deze keer loopt dat toch anders. Of dat nu komt omdat we met de camper reizen of met een peuter, geen idee... maar uiteindelijk komt het er allemaal wel op te staan!

Morgen reizen we verder naar Yosemite. Ik ben er erg benieuwd naar! We hebben daar geen wifi, dus de verslagen zullen wel in het weekend online komen te staan.

Mamamarga

Even over de benzine:) je kunt maar beter een volle tank met dure benzine hebben, dan een lege omdat je goedkoop wilt tanken toch? Hahaha.