Alvin, Jedinja & Bryan naar Amerika!

Dag 16, Yosemite

Omdat het hier zo mooi is, zijn we na het ontbijt naar het kantoortje van de 'camping reservations' gefietst. We wilden namelijk graag nogeen nachtje blijven, anders moeten we morgen alweer verder. We staan nu op de North Pines en morgen is er nog een plekje vrij op de Lower Pines, dat betekent morgen een verhuizing naar de andere kant van het riviertje. Prima, wij zijn blij! We skippen San Francisco uit ons programma, veel te veel drukte voor 1 dagjeen Yosemite is te prachtig om nu al te verlaten. We blijven hier dus tot zaterdag en gaan dan naar Marina, waar Douglas en Cristina met hun 3 meiden wonen.

Na de reservering zijn we door gefietst om een wandelingnaar de Yosemite falls te maken. Mooie wandeling maar geen watervallen, die zijn al opgedroogd. Toch is het mooi en we vroegen ons af hoe het wel niet moet zijn als de watervallen er zijn. Reden om nog eens terug te komen, maar dan in mei of juni, want dan zijn de watervallen te bewonderen. Na deze wandeling zijn we teruggefietst naar Yosemite Village. Er was vanmiddag een workshop over hoe je mooie foto's kunt maken met je digitale spiegelreflexcamera. Alvin leek het erg leuk om daar aan mee te doen en aangezien we hier toch nog een dagje extra zijn, heeft hij zich aangemeld. Hij was zo de hele middag onder de pannen, van 13:00 tot 17:00 uur. Hij heeft veel geleerd en een leuke tijd gehad. Ondertussen ben ik met Bryan terug gefietst naar de camper. Bryan weigerde een middagslaapje te doen, dus hij heeft lekker gespeeld. Eind van de middag zijn we naar 'Mirror Lake' gefietst. Nou ja, gefietst, het laatste stukje was stijl omhoog, dus maar met de fiets aan de hand gaan lopen.De naam 'Mirror Lake' doet vermoeden dat het een mooi meer is waarin je de omgeving mooi gespiegeld ziet in het water, maar helaas, het is in het voorjaar een grote vijver en in de zomer droogt deze op. Desondanks was het leuk om er even te zijn geweest. En deze stond op m'n lijstje, dus ik moest het ook even zien en kon het afgestreept worden!

Toen we terug waren op de camping kwam Alvin er ook al snel aan. Hij heeft, zoals gezegd, een leuke middag gehad. We zijn met z'n 3en naar het riviertje gegaan en daar kwamen we Bryan tegen, een amerikaan die ook de workshop van vanmiddag heeft gevolgd. Erg leuk om met hem aan de praat te komen en hij nodigde ons uit om ook kennis met zijn vrouw en dochter te komen maken. We hebben onzeBryan nog even lekker laten spelen en toen zijn we even naar Bryan geweest en hebben daar zijn vrouw Karen ontmoet. Ze was eten aan het koken en nodigde ons uit voor het'American Camping Desert'; Smore. Dat spreekt ons natuurlijk aan, dus afgesproken dat we na het eten terug zouden komen. We hebben wederom ovenfrietjes met kip en sla gegeten en zijn daarna terug gegaan naar Bryan en Karen en hebben ook kennis gemaakt met dochter Ali. Toen kregen we uitleg wat Smore is; je houdt een marsmellow boven het vuur, je legt een soort koekje klaar met daarop een paar stukken chocola, zodra de marsmellow zacht wordt haal je deze van het vuur af en leg je deze op het chocola en je drukter andere koekje erop. Zo hebben je een soort sandwich; koekje, marsmellow, chocola en weer een koekje. Lekker!!

We hebben daar gezellig gezeten en onze kleine Bryan kon het goed vinden met grote Bryan. Bryan vroeg aan onze Bryan; where is your 'belly button'? En dan deed hij z'n shirt omhoog en wees z'n navel aan. Wat een lol hadden ze samen zeg, leuk om te zien. We kregen het gevoel alsof we ze al heel lang kenden, erg gezellig. Morgenochtend gaan zij weer naar huis, dus we hebben namen en e-mailadressen uitgewisseld. Zij wonen in de buurt van Santa Cruz dus als we nog eens naar Amerika gaan, moeten we vooral eens langskomen. Wie weet!

Na een hoop geknuffel (kleine Bryan kon er geen genoeg van krijgen) zijn we naar de camper gegaan en zijn we ook vrij snel gaan slapen. Morgen staat er een grote verhuizing voor de deur!

mamamarga

Fijn om weer wat te lezen, m'n complimenten voor je verslagen, dat je daar nog tijd voor hebt!! ;)
fijne dagen en goede reis verder !!!
liefs ons xxx